Alumínium redőny

 

Kiváló minőségű és hosszútávú megoldás már meglévő vagy felújítás alatt álló épületek utólagos, illetve újonnan épülő házak árnyékolására egyaránt.

Az aluredőny, toktípustól függően, megoldást nyújt régi és új épületek árnyékolására egyaránt. Kész vagy felújítás alatt álló épület esetén, a külső tokos aluredőny a megfelelő választás, mely utólagosan felszerelhető a homlokzatra. Amennyiben pedig építéskor vagy egy nagyobb volumenű felújításnál merül fel a redőny kérdése, ideális megoldás a külső tokos vakolható aluredőny, melynek tokja az épület homlokzatával együtt bevakolható, így a redőny kívülről és belülről is láthatatlanná válik, a legdiszkrétebb árnyékolási megoldást nyújtva ezáltal.

Minőség hosszútávon

Az alumínium redőnyöknek nem csak a lamellái, de a belső alkatrészei is hosszabb távon működőképesek egy műanyagból készült redőnnyel szemben.

Minden esetben acéltengellyel és fém csapágyazással készülnek a hosszabb élettartamot és a könnyebb működtetést figyelembe véve.

Az általunk forgalmazott alumínium redőnyök kizárólag német gyártású habkitöltéses Heroal lamellákkal vannak ellátva, melyek különlegessége az egyedülálló felületkezelésben rejlik; az eljárás során az alumínium felületre számos, magas ellenállóképességű bevonat kerül, melynek hála a redőnypalást hosszútávon megőrzi a színét, fényes felületét és ellenáll az időjárás viszontagságainak.   

Kombinációk egy tokban 

Amennyiben a redőny mellett felmerül szúnyoghálóra való igény is, a legideálisabb, korszerűbb és helytakarékosabb megoldás a kettő kombinálása egy tokban, egy időben, hisz utólagos beépítésre sokszor nincs lehetőség. A redőny kombinálható mind pliszé, mind mobil szúnyoghálóval, és mindkét esetben külön működtethetőek egymástól. Legyen szó bármelyik típusú hálóról, a redőnytok alsó hátsó részében található egy kefe vagy L-profil, mely garantálja a tok zártságát, ezáltal a mászó rovarok kívül maradását. Egy másik kombináció, az Atenád Kft. által kifejlesztett Kombi Plusz rendszer, mely során a szúnyogháló helyére külső textilárnyékoló kerül, így téve a redőnyrendszert három funkcióssá (redőny, külső textilárnyékoló, szúnyogháló). 

Vízbiztos kivitel

Egy másik tényező, mely növeli az alumínium redőny hosszútávú minőségét, a vízvedelemmel elátott kialakítás, aminek köszönhetően kimondottan csapadékos időjárás esetén sem juthat be víz a tokrendszerbe, biztosítva így a belső alkatrészek vízmentességét, ezáltal hosszú élettartamát. A vízbiztosságot illetően egy másik szempont, a redőnypalást utolsó eleme, a záróléc, melynek alsó élében gumitömítés található a biztosabb záródás érdekében; továbbá a klasszikus záróléc mellett,  opcionálisan kérhető a vízvetővel eláttot erősített kivitel is. 

Előzetes és utólagos árnyékolás / Látható külső tok vs. láthatatlan vakolható tok 

Legyen szó egy már kész épület utólagos árnyékolásáról vagy felújítás illetve építés alatt álló épület redőnnyel való ellátásáról, az alumínium redőny megfelelő választás lehet. Előbbi esetben, ha meglévő épületet látna el redőnnyel, kiváló megoldás a külső tokos aluredőny, mely utólagosan felszerelhető a homlokzatra. Utóbbi esetben pedig, ha felújítás illetve új építés során merül fel a redőny kérdése, tökéletes választás a vakolható külső tokos aluredőny, mely az épület homlokzatával együtt bevakolható, így a redőnytok teljes mértékben láthatatlanná válik.

Végtelen színkombináció

Mind a redőnytok, mind a lamellák esetében számos szín áll rendelkezésre, ezáltal a redőny harmonikusan illeszthető bármilyen stílusú homlokzathoz, épülethez. Amennyiben a nyílászáróval megegyezik a tok színe, úgy képes teljesen egybeolvadni vele, ám ha a nyílászáró kiemelése a cél, tökéletes megoldás egy teljesen eltérő szín választása a redőnytok számára.  

Motoros működtetés

Természetesen a redőny kérhető hagyományos kézi működtetéssel, tehát gurtnival, elsősorban kisebb és könnyebb redőnyök esetében, és motorizálva is. Az utóbbi, több kényelmet nyújtó megoldás egyre népszerűbb, köszönhetően a már szinte mindenki számára elérhető áraknak. Motorizált redőny esetében lehetőség van kapcsolós, távirányítású, illetve okosotthon rendszerrel összehangolt működtetésre.

Védelem felsőfokon 

Az alumínium redőny, a műanyaggal szemben, sokkal hatékonyabb hő- és hangszigetelő. Egyrészt kellemes környezetet biztosít zaj és hőmérsékleti szempontból, másrészt képes megvédeni a nyílászárókat és a belső tereket a káros UV sugaraktól is. Lehetőség van mind kézi mind motoros működtetés esetében feltolásgátlóval ellátni a redőnyt, megelőzve így a külső behatolást. Egy másik előnye az alumínium redőnynek, ha motorizált működtetésről van szó, hogy ráköthető akár riasztórendszerre is, tovább növelve így a a biztonságérzetet. 

Kérjen ajánlatot!

Milyen esetben a külső tokos aluredőny  az Önnek megfelelő választás?

    • ha kész épületek utólagos árnyékolására keres megoldást
    • ha hosszútávon megbízható, minőségi redőnyt szeretne 
    • ha plusz védelemmel látná el az épületet, növelve így a biztonságérzetet
    • ha helytakarékosság miatt kombinálná a redőnyt és a szúnyoghálót

+36-70/391-7633

info@arnyekolj.hu