Roletta

 

Az egyik legnépszerűbb beltéri árnyékoló, mely az árnyékolás mellett, öltözteti is a belső tereket.

A roletta, bár igazán klasszikus beltéri textilárnyékolónak mondható, ismét fénykorát éli a modern, egyedi és magas minőségű textileknek hála. Rendkívüli népszerűségének másik oka pedig a könnyű kezelhetőség és az egyszerű működtetés.

Sokoldalú felhasználhatóság 

Széles választék érhető el a textilek, a mechanizmusok és a szerkezet tekintetében is, melynek hála a roletta igazán sokoldalúan felhasználható, legyen szó bármilyen stílusú enteriőrről. A textilek színei között megtalálhatók a nyugalmat sugárzó pasztell árnyalatok, de élénk színekből sincs hiány, ha dekorációs funkciót is betöltene a roletta. A textil lehet fényzáró, illetve fényáteresztő, amennyiben nem a teljes sötétség a cél. 

Szerkezetüket tekintve, a roletták alapvetően két csoportba oszthatók, tok nélküli, illetve tokozott kivitelre. Előbbi esetben az alumínium tengely, melyre a textil feltekeredik, szabadon van, látható; utóbbi esetben pedig egy profil takarja, védve így a textilt a porosodástól.

Tok nélküli roletták

Presztízs roletta 

Az alumínium tengely méretétől és a szerkezet teherbírásától függően, három típusa létezik. Nagy teherbírású fajták az Alap kivitel, illetve a Plusz kivitel, melyek alkalmasak nagy felületek árnyékolására is. Működtetésüket tekintve mindkét fajta kérhető kézi gyöngyláncos vagy motoros működéssel, a színt illetően pedig, a roletta szerkezete fehér és fekete színben elérhető. Harmadik típusa a Presztízs rolettának az Inox kivitel, mely sokkal kisebb helyigénnyel rendelkezik, ám ebből adódóan a motoros működtetés nem megoldható, csak a kézi gyöngyláncos. Az Inox fajta esetében a szerkezet csak inox (fémes) színben kérhető. A beépítést tekintve, minden típusú Presztízs roletta rögzíthető mennyezetre és oldalfalra egyaránt, és bármilyen textillel ellátható.

Gyöngy roletta   

Kimondottan kicsi, 25mm-es tengellyel rendelkező, kis helyigényű szerkezet, mely rögzíthető nem csak mennyezetre és oldalfalra, de nyílászáróra is. A műanyagból készülő konzol és végelem fehér és barna színben kérhető. Működését tekintve kézi működtetésre van lehetőség egy gyöngylánc segítségével.

Rugós roletta  

Ez a típusú roletta csak kis felületek árnyékolására javasolt, maximum 150x150cm méretig, mert nagyobb méret esetén a működése nehézkes lehet; nagyobb méretű felületnél gyöngyös roletta alkalmazása javasolt. Beépítését tekintve a szerkezet rögzíthető oldalfalra és mennyezetre is.

Tokozott roletták

Roletta textil Sávroló tokban 

Tokozott roletta esetén sávroló tok kerül beépítésre, mely  védi a textilt a porosodástól és az elkoszolódástól. A tokrendszer kérhető bármilyen RAL színben, vagy fahatású Renolit bevonattal, a záróléc pedig ezzel megegyező színben. Rögzítését tekintve, a szerkezet felszerelhető mennyezetre és oldalfalra egyaránt.  

Díszroló 

Ez a típusú roletta az ideális megoldás, amennyiben nyílászáróra történő rögzítésre van szükség. A szerkezet oldalsó takaróprofiljainak hála a textil a helyén marad bukóablak nyitása esetén is. Kimondottan kicsi tokkinyúlásának köszönhetően az ablakszárny majdnem teljes, 90°-ig történő nyitása is lehetséges. A díszroló működtetése kézzel lehetséges, gyöngylánc segítségével. Az alumínium tokszerkezet ennél a típusú rolettánál is kérhető bármilyen RAL színben vagy fa hatású Renolit fólia bevonattal; a műanyag végelem pedig fehér és barna színben érhető el.

Tetőtéri roletták 

Tetőtéri ablak esetén is két fajta roletta létezik, a tok nélküli és a tokozott kivitel. Előbbi, a tok nélküli szerkezet, egy rendkívül egyszerű árnyékolási megoldás, mely esetén a textil fixen elhelyezett akasztópontoknál állítható meg, lehúzott állapotban pedig fényrés marad mellette. A másik típus, a tokos szerkezet az ideális megoldás tetőtéri nyílászárók kimondottan esztétikus árnyékolására.  Az alumínium takaróprofiloknak hála nem látszik a tengely, a textil pedig rögzítve van oldalt, így teljes fényzárás érhető el. Mindkét típusú rolettánál, tokszerkezettől függetlenül kézi működtetés kérhető.

Winscreen Mini  

Rendkívül kis helyigényű roletta, mely motoros működtetéssel kérhető, ezáltal az ideális megoldás lehet nehezen megközelíthető helyek (például lépcsőházi ablakok) árnyékolása esetén.

Kérjen ajánlatot!

Milyen esetben a roletta az Önnek megfelelő választás?

+36-70/391-7633

info@arnyekolj.hu